sunnuntai 7. helmikuuta 2016

#mammakuntoon2016: Viikon treenit & seuraavan viikon suunnittelua

Heippa! Kivaa sunnuntai-iltaa! Taas olisi aika katsahtaa, miltä kulunut viikko näytti liikunnan puolesta ja pohtia treenejä tulevalle viikolle. Käytän usein sunnuntaisin hetken aikaa siihen, että suunnittelen treenit kalenteriin seuraavalle viikolle. Toki pienen vauvan kanssa olen huomannut, että joustavuus on kaiken a ja o. Toisinaan treeni ei onnistu silloin, kun on suunnitellut ja toisinaan se jää kokonaan tekemättä. That´s life. 



Suunnitelmia voi kuitenkin aina tehdä ja niitä kannattaa tehdä! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, vai mitä? ;) Itselläni juoksulenkit vaativat hieman aikataulujen koordinointia Henrin kanssa, jotta hän on niinä aikoina Islan kanssa. Muutenkin treenien kirjoittaminen kalenteriin kannattaa, jotta ne pysyvät prioriteettilistan kärjessä yhtälailla kuin muutkin tärkeät asiat! :) Tämä kulunut viikko on ollut jälleen aika kiva treeniviikko ja sain suunnittelemani treenit mahduttua viikkoon. Tämän päivän lenkin olisin halunnut juosta ulkona, mutta keli oli sen verran nihkeä, että päädyin juoksumatolle. Treenien lisäksi tuli käveltyä Milan ja vaunujen kanssa päivittäin ja  viikkosaldoksi tuli noin 44 käveltyä kilometriä.


treeniviikon lukemista!
Liikuntaviikko 5




Alkuviikon treenit olivat lihaskuntopainoitteisia treenaakotona.comin treenejä. Edelleen tykkään niistä kovasti, ja ne ovat huippuja juuri silloin, kun kaipaan jonkun ohjaamaan treeniä omassa olohuoneessa. Vähitellen kunnon parantuessa (olen nyt treenannut treenaakotona.comin parissa kuukauden), huomaan, että kaipaan toisinaan jo hieman pidempiä treenejä kuin 20-30 minuuttia. Usein treenivideoissa tehdään esimerkiksi liikesarjaa 3 kierrosta, ja nyt olen alkanut kaipailemaan sitä neljättä kierrosta. Tämä on sinänsä oman kuntoni kannalta varsin positiivinen muutos, sillä alussa olin jo ihan puhki kolmesta kierroksesta! :D Eteenpäin siis mennään ja huomaan, että ne lyhyetkin treenit tuottavat tulosta. Keskiviikkona päätinkin sitten yhdistää kaksi lyhyttä treeniä, joista sain sopivan pituisen treenin siihen kohtaan, kun kerrankin oli aikaa hieman pidempään settiin. Tein 20 minuutin kehonpainotreenin sekä vajaan puolen tunnin lihaskunto & syke-videon, mikä olikin hyvä yhdistelmä. Olin kuitenkin treenaakotona.comiin yhteydessä ja esitin toiveen hieman pidemmistä, esimerkiksi 40-45 minuutin treeneistä. Katsotaan, jos sellaisia saataisiin palveluun jossain vaiheessa! :) 

Torstai: Juoksutreeni matolla: Alkuverryttelyn jälkeen 4 minuuttia juoksua-1 minuutin lankku (x5), jolloin juoksua tuli yhteensä 20 minuuttia ja lankkuja 5 minuuttia. Loppuun venyttelyt, ja kasassa oli hyvä puolen tunnin pikatreeni. 

Perjantai: Treeneistä vapaa päivä, mutta imuroinnin voi melkein laskea treeniksi! ;) Keli oli niin hieno, että käytiin myös erityisen pitkällä kävelylenkillä päivällä, melkein 1,5h (vähän vajaa 7km). 



Lauantai: Vietettiin tyttöjen päivää brunssin ja rennon yhdessäolon merkeissä. Käytiin kuitenkin ulkoilemassa reilu 4km kävelylenkki. Oltiin melkoinen näky; 2 koiraa, 2 (melko viimeisillään) raskaana olevaa & kahdet vaunut! :D 






Sunnuntai: Juoksutreeni matolla: "5+30"
5 min juoksua + 30x peruskyykky
5 min juoksua + 30x askelkyykky
5 min juoksua + 30x kyykky sivupotkuilla 
5 min juoksua + 30x "koiran pissatusliike"
5 min juoksua + 30x "aasipotku" 

Yhteensä siis 25 minuuttia juoksua sekä hyvä polte pakaroihin ja reisiin. Loppuun venyttelyt.

Suunnitelma viikolle 6: 

Maanantai: lihaskunto 

Tiistai: lihaskunto
Keskiviikko: lihaskunto
Torstai: Juoksu
Perjantai: Off
Lauantai: Juoksu
Sunnuntai: off

Siinäpä se! Miltä teidän treeniviikko näytti? Entä tulevan viikon suunnitelmat? Vai teettekö sunnuntaisin suunnitelmaa seuraavalle viikolle treenien suhteen? 

Kivaa alkavaa viikkoa! 

-Karoliina

Seuraile myös Instagramissa & Facebookissa

6 kommenttia:

  1. Meidän treeniviikko koostui lähinnä vaunulenkeistä ja äiti+vauva -jumpasta, jossa ollaan ruvettu käymään (on muuten kivaa!). Kirjauduin myös treenaakotona.comiin, mutta toistaseks vasta yks hyvänolontreeni takana. Huomasin, että videon voi lähettää telkkariin chromecastin avulla, kivempi katsoa kun läppäriltä.

    Sun tekemät smoothiet näyttää tosi herkullisilta ;), sun pitää tehdä reseptipostaus niistä! :) Hauskaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! :) Missä te käytte äiti-vauva-jumpassa? Mä olen kanssa katsellut niitä sillä silmällä, mutta toistaiseksi en ole ilmoittautunut mukaan. Ehkä keväämmällä voisi jos on vielä tilaa. Me ollaan aina välillä otettu äiti-vauva-jumppahetkiä kotosalla ja olen koittanut totuttaa Islaa olemaan mukana eri liikkeissä ja ainakin hetken aikaa se viihtyy! :D Joo, telkkarin ruudulta onkin varmasti kivempi katsoa treenaakotona.cominkin videoita! Noi smoothiet ei itseasiasiassa ole mun tekemiä, mutta ne on tehty mun reseptillä, joka löytyy tästä: http://candyontherun.blogspot.fi/2014/01/mango-banaani-avokado-smoothie.html --> Näissä joita juotiin lauantaina oli tosin rahka vaihdettu kreikkalaiseen jogurttiin ja se toimii tosi hyvin myös niin! :)

      Poista
    2. Täytyypä kokeilla tota reseptiä!
      Käydään vantaan opiston bailamama-tunnilla Myyrmäessä. On vähän kaukana, mutta tässä lähistöllä järjestettävät tunnit oli jo täynnä kun havahduin että tällänen olis ehkä kivaa. Ollaan nyt kaks kertaa käyty, ekalla kertaa Lyydia hermostu lopputunnista, mutta viimeksi jaksoi iloisena koko tunnin.

      Poista
    3. Kannattaa kokeilla, se on hyvää! ;) Ja okei! Ne tosiaan ilmeisesti menee aika nopsaan täyteen, täytyy kurkkia miltä tilanne näyttää nyt, jos keväämmällä menisi sitten mukaan! :) Kiva, että Lyydia tykkäsi jumppailla viime kerralla! Toivottavasti jatkuu samaan malliin!! :)

      Poista
  2. Hej, mukavaa että treenailu tuottaa tulosta! Täällä tykätään aikanaan aivan mahtavan juoksublogin kehityksestä kokonaisvaltaisemman hyvinvoinnin tyyssijaksi :) Yhdistät tosi innoittavasti äitiyttä ja liikuntaa! Voi kun itselläkin olisi tulevaisuudessa mahdollisuus yhtä raikkaaseen mammajogging-elämään. Oj och vad söt hon är <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 Kiva, että tykkäät! :) Yritän parhaani yhdistää liikunnan äitiyteen, koska saan itse siitä niin paljon energiaa ja jaksan paremmin! :) Kivaa viikkoa sinne!

      Poista